Werkt NAET?

Op 16 december 2010 heeft een rechtbank in Australië uitspraak gedaan in een rechtszaak die aangespannen was tegen alle NAET therapeuten in Australië. De rechtbank besliste dat NAET de juiste therapie is om op voedingsovergevoeligheden te testen en te behandelen.


Als er voor de behandeling met NAET bloedmetingen betreffend de IgE en IgG waarden beschikbaar zijn (klinische allergietest) kunnen deze metingen na afsluiting van de behandeling herhaald worden en vergeleken worden. Betreft het een zware allergie kan het 6-12 maanden duren voordat de verandering in het bloed zichtbaar wordt.

Hetzelfde kan gedaan worden met een profiel voor glutenintolerantie.


Sinds 2005 is er in Amerika een onderzoek over NAET bij Autisme bezig. De resultaten hiervan zullen in oktober/november 2011 in het medische blad “Integrative Medicine”gepubliceerd worden.

Meer over NAET en Autisme onder www.naetautismtreatmentcenter.com


Een nieuw wereldwijd Autisme onderzoek zal dit najaar ( 2014) worden gestart om de effectiviteit van NAET op de Autistisch Spectrum Stoornis vast te stellen.

Het onderzoek is gebaseerd op het Autisme onderzoek van 2006, maar er zullen dit keer IgE bloedtesten toegevoegd worden, voordat er gestart wordt met het protocol van de 36 belangrijke allergenen groepen. Dit grootste onderzoek zal voornamelijk gefinancierd worden door NARF (Nambudripad's Allergy Research Foundation) en een aantal prive donateurs.

Het is een wetenschappelijke studie op grote schaal en deze zal 2 jaar duren.


In Bangalore, India, loopt sinds jaren oder de leiding van zuster Naina een grootschalig project. Zij behandeld samen met andere NAET therapeuten weeskinderen met HIV besmetting en kinderen uit sloppenwijken met astma, autisme en AD(H)D klachten. De gezondheidstoestand van deze kinderen verbeterd aanzienlijk. Het bloedbeeld van de HIV besmetting laat een daling van de gemeten waarden zien.


Verder spreken de ervaringen van personen, die succesvol met NAET behandeld zijn, voor zich. (zie  “ervaringsverhalen”)


Amerikaanse senaat erkent natuurgeneeskunde!

Bron: www.iocob.nl: In september 2013 heeft de Senaat van de VS unaniem de resolutie (S. RES. 221) over natuurgeneeskunde geaccepteerd. Deze resolutie erkent de waarde van natuurgeneeskunde als een methode die veilig en effectief is, en die ook betaalbaar is. Amerikanen worden aanbevolen zich op de hoogte te stellen van het werk van natuurgeneeskundigen, vooral bij de behandeling van chronische aandoeningen.

Citaat van een nieuwsflits:

The Congress has now officially recognized the important role naturopathic medicine plays in effectively addressing the nation’s health care needs as well as in addressing the increasingly severe shortage of primary care physicians. For those not yet familiar with the profession, naturopathic physicians attend four-year, in-residence, full-time post-graduate naturopathic medical schools, which are recognized by the Federal Department of Education and by local educational, credentialing bodies. There are currently seven naturopathic medical schools in North America.


De hele resolutie onder deze link. 

Terwijl in Nederland we steeds verder afdrijven van natuurlijk genezen, hebben de Amerikanen het licht gezien. De natuurgeneeskunde verdient een volwaardige plaats aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen!