Wat is Stress Release?

Iedereen ervaart weleens stress. Sterker nog, de druk die wij onszelf opleggen, lijkt alleen maar groter te worden. Stress op zich hoeft niet negatief te zijn, denk maar aan plankenkoorts bij artiesten. Deze positieve stress reactie zorgt ervoor dat wij beter kunnen presteren. Anders wordt het als ons lichaam langdurig onder negatieve stress staat. Als gevolg hiervan kan ons immuunsysteem uit balans raken en kunnen er allerlei mogelijke klachten optreden: pijn in het lichaam, vermoeidheid, hyperventilatie, druk op de borst, misselijkheid, hoofdpijn...

Met de stress release technieken kan emotionele stress rondom gebeurtenissen afgevoerd worden. Hierdoor ontstaat er ruimte om anders met stressvolle gebeurtenissen en situaties om te gaan, zodat je minder stress ervaart en het daardoor minder belastend voor je is. 

Angst kan heel veel stress oproepen. Bang zijn om voor de klas een spreekbeurt te houden of voor de eerste autorijles, angst voor spinnen of vliegangst, de technieken uit de stress release kunnen helpen om de stress te neutraliseren. 

Via de spiertest kunnen wij uitzoeken welke techniek het meest geschikt is voor jouw probleem en deze toepassen. Je krijgt inzicht in de stresswerking van jouw lijf en in alle facetten die hiermee te maken kunnen hebben. Na de balans geef ik eventueel oefeningen mee naar huis, zodat je op het moment van de stress situatie direct zelf iets kan doen om de stress te laten zakken.