Wat is NAET?

NAET staat voor Nambudripad's Allergie Elimination Techniques en is ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad, een indiase mevrouw uit Canada. Zij leed zelf aan heel veel allergieën en had een slechte gezondheid. Hierdoor koos zij voor een opleiding binnen de geneeskunde, acupunctuur, oosterse geneeskunde en chiropraxie.

Bij toeval ontdekte zij dat een acupunctuur behandeling voor een voedingsstof, waar zij allergisch op reageerde, het grootste succes had als zij de voedingsstof tijdens de acupunctuur behandeling vasthield. Tijdens een acupunctuur behandeling wordt contact gemaakt met het energiesysteem en worden er blokkades op energiebanen (meridianen) opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen.. Het systeem was dus “herprogrammeerd” en reageerde  niet meer met afstoting op de energie van de voedingsstof.

Tijdens een behandeling wordt door spiertesten uit de kinesiologie naar stoffen gezocht die het eigen energiesysteem verzwakken. Vervolgens worden deze stoffen door middel van een drukbehandeling op acupunctuurpunten op de rug, die gecombineerd wordt met een bepaalde ademhaling, gebalanceerd. Meestal moet de behandelde stof ca. 25 uur vermeden worden. De volgorde en het aantal stoffen, die behandeld moeten worden, zijn individueel zeer verschillend. Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken wordt naar alle oorzaken gezocht, zowel op lichamelijk, als chemisch en  emotioneel niveau.

NAET is geen medische diagnostiekmethode.

Uitvoeren van de spiertest:

Content1