Wat is Espavo?

Espavo betekent: “dank je wel dat je in je kracht bent gaan staan”.

Als wij goed in onze eigen kracht staan zijn wij ook in evenwicht en gezond. Dan stroomt de energie ongehinderd door het systeem. Dit evenwicht kan verstoord worden door o.a. stress, drukte, te weinig slaap, verkeerde voeding of emotionele trauma's. 

Met spiertesten wordt naar de oorzaken gezocht en aan hand daarvan gekeken hoe deze gebalanceerd kunnen worden. 

Met de Espavo technieken kan ik dieper ingaan op de emotionele en spirituele achtergronden van een blokkade om deze te kunnen balanceren.

Alles wat je ooit hebt meegemaakt in je leven staat opgeslagen in het celgeheugen van je systeem. Herinneringen worden niet alleen maar in de hersenen opgeslagen maar ook in de rest van het lichaam. Door overerving zijn er ook nog herinneringen van je voorouders opgeslagen. Al deze opgeslagen informatie is via kinesiologische technieken opvraagbaar. Bij het behandelen gaat het erom dat het trauma geleidelijk bewust wordt gemaakt zodat het begrepen kan worden. Daarna is het mogelijk om oude patronen los te kunnen laten waardoor blokkades verdwijnen en de energie weer ongehinderd kan stromen.

Onze geest bevindt zich niet allen maar in het hoofd maar via signaalmoleculen in het gehele lichaam. Zowel door positieve als door negatieve gedachten en overtuigingen kunnen wij onze eigen gezondheid beïnvloeden. De geest is een zeer krachtig instrument.