Ervaringsverhalen


Lactose en koemelkallergie

Ik ben nu 30 jaar. Vanaf mijn geboorte had ik al last van lactose en koemelkallergie. Toen ik 3 jaar was werd deze allergie bevestigd door een test. via de huisarts. Uit deze test kwam ook allergie voor kleur- en smaakstoffen naar voren. Ik had altijd rode wangen, veel last van slijm, een wazig gevoel in mijn hoofd en was vaak moe. Verder reageerde ik slecht op chloor, kleur- en smaakstoffen en alkohol. Daarvan werd ik erg benauwd van en kreeg ik last van diarree. Ik heb altijd te maken gehad met antroposofische of homeopatsche huisartsen. Zodoende hield ik een dieet aan dat ervoor zorgde dat mijn klachten niet verergerden.

Op een beurs voor paranormaal-beurs die ik samen met mijn moeder bezocht, stuitten we op en NAET-stand. Daarna zijn we via www.naet.nl terecht gekomen bij NAET-therapeute Claudia Lanting-Lehn in Haarlem.

Deze voedingsallergiëen zijn met NAET behandeld.

Verder had ik regelmatig last van mijn kniëen en schouders. Met name in stressvolle situaties kwamen deze klachten naar boven. De oorzaak van deze overgevoeligheid bleek te liggen in een onverwerkte emotie. Als kind ben ik op school veel gepest en zo heb ik een minderwaardigheidscomplex opgelopen. Of was het andersom en had ik een minderwaardigheidscomplex en was ik daarom een makkelijk pest-doelwit? Dat pesten kwam in elk geval naar boven tijdens het spiertesten. Ook andere stressvolle situaties uit mijn verleden kwamen hierbij weer aan de oppervlakte: voor mijn zieke moeder moeten zorgen, de scheiding van mijn ouders en een ongezonde relatie die ik zelf heb gehad.

Na de emotionele behandeling heb een een hele dag zwaar moeten overgeven. Ik vond dat niet erg. Het voelde als de ontlading waaraan ik behoefte had. Het gaf me een gevoel van bevrijding.

Mijn emotionele overgevoeligheid werd met ESPAVO remedies gebalanceerd. Espavo remedies lijkt veel op Bach-remedies.

En nu!? Alle fysieke klachten ben ik kwijt. En ook emotioneel voel ik me heel goed. Mijn gebrek aan zelfvertrouwen heeft plaats gemaakt voor gewoon zelfvertrouwen en dat voelt heel goed.

Mijn moeder heeft ook al veel vooruitgang geboekt bij Claudia. Zij loopt er met een suikerziekte die maar niet te balanceren valt en met fibromyalgie en is thans nog in behandeling.


Groetjes Saskia


Heftige voedselallergieën 

Mijn leeftijd is 50, ik had ongeveer om de 2 weken dezelfde klachten: hoofdpijn, nekkramp, pijn in m'n kaken , koude rillingen, misselijkheid, diarree, hyperactiviteit en tegelijkertijd dodelijke vermoeidheid met als gevolg concentratie stoornissen en soms depressiviteit. De verschijnselen leken op een combinatie van een kater en een voedsel vergiftiging, het duurde meestal 24 uur en daarna was ik nog een aantal dagen volkomen uitgeput. 6 jaar geleden ben ik volledig ingestort. Mijn energie zat op het absolute nulpunt, soms lag ik de hele dag in bed en was ik heel depressief. De diagnose ME werd toen vastgesteld, ik werkte part-time in de verzorging en kon dat onmogelijk volhouden en kwam in de WAO terecht.

Het liefst at ik alleen nog maar witte rijst met kruidenthee, op ander voedsel reageerde ik met eerder genoemde klachten, kortom algemene malaise. Benauwdheid, buikpijn, overgeven en hartkloppingen kwamen zelden voor.

In die tijd had ik regelmatig last van zwellingen, Quinkes oedeem, dikke ogen en grote rode dikke plekken op mijn lichaam, soms sloeg dat naar binnen, dan kreeg ik een dikke tong en moest met spoed naar het ziekenhuis voor een shot adrenaline om het zwellings proces om te keren . Ik bleek allergisch voor de smaakversterker E621 of wel Vetjin.

Ik ben bij een internist en een allergoloog geweest voor onderzoek, allergie testen en het eliminatie dieet etc. Ik voelde me toen het beste met geitenkaas, rijstwafels, kruidenthee en kruiden bouillon. Ik kreeg antihistamine voorgeschreven die ik niet lang heb kunnen gebruiken, omdat ik daardoor helemaal m'n bed niet meer uit kon komen . Het leek mij het beste om de stoffen waar ik allergisch op reageerde gewoon te vermijden, maar dat bleek niet zo eenvoudig . Het is een jarenlange zoektocht geweest, ik had het eigenlijk al opgegeven en dacht, ik moet er maar mee leren leven, toen ik uiteindelijk via een vriendin bij de NAET terecht kwam.

Zonder hoog gespannen verwachtingen ben ik begonnen met de therapie, Claudia Lanting had me voorspeld dat ik ongeveer 20 behandelingen nodig zou hebben, ik heb er 15 gehad en ben al meer dan 6 maanden niet meer ziek geweest, ik voel me veel beter, heb veel meer energie en eet nu gewoon lekker en gezond , maar ben ik helaas nog niet in staat om te werken.

Ik had al verschillende therapieën gedaan om uit dit dal te komen, maar het wilde niet echt lukken. Als kind had ik al allergieën. Met name op gluten en melkproducten. Via een kennis hoorde ik van NAET en toen dacht ik: misschien helpt dit. En dat doet het!!!

Ik ben behandeld op BBF (speciale NAET-substantie 'Brain-Body-Formula' of zoiets), ei en eiwit, calcium, vitamine C, vitamine B, suiker en wortel. Ik voel me veel beter, heb veel meer energie, kan normaal eten, werken en van mijn vrije tijd genieten. We zijn er nog niet, er moeten nog veel stoffen behandeld worden, maar ik voel me nu al zoveel beter!

Ik was of ben ook allergisch voor smaakversterker E621 (chinees restaurantsyndroom) gevolgen; dikke tong, opgezwollen ogen en lippen etc.. dit durf ik nog steeds niet te eten. Misschien heb ik nog een paar NAET behandelingen nodig voor nog meer energie. Dat lijkt me heerlijk.

Ik voel me zo blij en dankbaar.


Met vriendelijke groet, 


Marion Drijver uit Haarlem


Zonneallergie

Ik had last van zonneallergie. Als de zon op mijn huid kwam kreeg ik direct rode jeukende uitslag en pukkeltjes op de huid. In totaal ben ik 4x voor de zonneallergie behandeld en nu heb ik geen reactie meer op de zon. Het is prettig dat de zonneallergie is verholpen. Ik hoef nu niet altijd meteen te smeren als ik even de zon in ga. Ook geen kans meer op uitslag als ik een keer het insmeren te laat herhaald heb.

De toegepaste therapie is ESPAVO en de behandelde stoffen waren o.a. voedingsstoffen, straling, kleur, virus stoffen, lichaamseigen stoffen en organen.

Aurelia (51)


Zwaar eczeem

Ons dochtertje NOA had heel erg jeuk en eczeem over het hele lichaam vanaf zij 5-6 weken oud was. Zolang zij borstvoeding kreeg had ikzelf een dieet, maar dat hielp niets.

 Wij lieten haar in het ziekenhuis op allergieën testen en zij was positief (+++) op: melk, soja, kippen-eiwit, pinda, bonen, hond, kat, huisstofmijt en pollen. Zij was onder behandeling bij de huisarts en een dermatoloog, maar niets hielp (probiotica, cortisonzalf, calciumsupplement).

Na de 1e behandeling (!!!), BBF, had NOA bijna geen jeuk meer. het was ongelooflijk. Zij had steeds een pakje aan met voetjes en handschoentjes om zichzelf niet te kunnen krabben. Dat hoefde na de 1e behandeling niet meer. Vervolgens is zij voor ei en eiwitten, calcium, melk, soja, vitamine C, dierenallergieën, suiker (na deze behandeling was het eczeem een heel stuk beter), vitamine A, noten, huisstofmijt, pinda, peulvruchten en pollen behandeld.

Het gaat nu heel erg goed met haar. De huid is mooi. Soms krabt zij nog een beetje in haar slaap. De dermatoloog zei dat zij niet meer terug hoefde te komen. Wij zijn heel blij met NAET!


Pindaallergie, anafylactische shock

Kjeld, een jongen van 20, had het als baby al vaak benauwd, zijn keel een neus zaten vaak dicht en hij had jeuk. Als kind had hij last van hooikoorts en hij reageerde heel heftig op pinda met huiduitslag en dichtslibben van de luchtwegen. Een allergietest bevestigt de pinda-allergie. Kjeld reageert op pinda (ruiken en eten) met een hele sterke benauwdheid tot geen lucht meer krijgen aan toe en anafylactische shock-verschijnselen.

Hij had jarenlang een epi-pen bij zich en moest bij eventuele allergische symptomen direct naar het ziekenhuis. Kjeld is behandeld met NAET en ESPAVO, in totaal 25 keer. De behandelde stoffen zijn BBF, egg-mix, calcium-mix, vit C-mix, noten-mix en pinda.

De noten-mix en pinda zijn vaker met verschillende andere stoffen in combinatie behandeld. De combinatiestoffen waren m.n. voeding, emoties en lichaamseigen stoffen en systemen. Bij Kjeld bleek de hoofdoorzaak voor zijn pinda-allergie een emotie te zijn. Dat is een bekend fenomeen bij pinda-allergie.

Tijdens de laatste behandelingen werd het lichaam/energetisch systeem langzaam met pinda in contact gebracht om weer aan de stof te wennen: in de hand, aan de lippen, op de tong, kauwen en uitspugen, kauwen en doorslikken. Toen zijn moeder dit hoorde verklaarde zij hem voor gek en liet hem direct weer een allergietest op pinda in het ziekenhuis doen. Deze test was nog gewoon positief, het kan namelijk tot een jaar duren voor de stof die de allergie in het bloed zichtbaar maakt uit het bloed verdwenen is. Kjeld vond dit uiteraard ook heel spannend, tenslotte betekende voor hem het contact met pinda dat hij geen lucht meer kreeg en direct naar het ziekenhuis moest. Maar hij heeft de tests uiteindelijk allemaal goed doorstaan zonder enige reactie.

Hij kan dus nu gewoon pinda eten. Niet dat hij van plan is om dat vaak te doen, hij vindt pinda eigenlijk niet eens lekker. Maar als hij nu per ongeluk met pinda in aanraking komt, als hij ergens gaat eten bijvoorbeeld, hoeft hij niet meer bang te zijn dat hij een heftige reactie krijgt. En dat is wel zo fijn!


Eczeem en concentratieproblemen

Lukas: moeder Bianca 

Lukas, een jongetje van 7 jaar, heeft last van benauwdheid, eczeem (m.n. in het gezicht en bij de mondhoeken) en is heel vatbaar voor longontsteking. Hij is hoogbegaafd en zeer gevoelig, een zogenaamd “sterrekind” of “nieuwe tijds kind”. Omdat hij heel druk kan zijn en moeite heeft om in een groep te functioneren is er verdacht op ADHD of Syndroom van Asperger. Dit is niet medisch bevestigd. Lukas is eerst voor zijn allergieën behandeld met NAET. Dit is succesvol afgerond en hij heeft geen last meer van eczeem of een ontsteking aan de longen. 

Vervolgens is hij behandeld met ESPAVO om zijn lichaams energie te balanceren. Hij kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen en leerde om zich beter af te kunnen sluiten voor de storende energie van anderen in een groep. Hij kan zich op school beter concentreren en presteert daardoor ook beter. Lukas heeft nu een een energetisch engelenplaatje dat hem helpt zijn mentale energie te balanceren. Dit gebruikt hij met name op school. 

De ouders consulteerden op gegeven moment een kinderpsycholoog i.v.m. het verdacht op Asperger of ADHD. Er is een eventuele hele lichte vorm van Asperger geconstateerd. De specialist stelde voor om een minimale dosis Ritalin te geven om te kijken hoe hij hierop zou reageren. Om de eventuele bijwerkingen van dit middel te elimineren is Ritalin eerst met NAET behandeld. Lukas gebruikt nu zonder problemen het Ritalin op een hele lage dosis gecombineerd met het engeltje. Wij hebben het uitgeprobeerd en deze combinatie werkt voor hem optimaal. 

Omdat hij het laatste jaar veel onderzocht is en therapieën ondergaan heeft hebben wij nu een pauze ingelast en kijken even aan hoe het de komende maanden gaat.

Verstopte neus

Mijn zoon Hugo, 11 jaar, had al heel lang last van een verstopte neus. De KNO-arts zij dat hij vergrote neuspolypen had en schreef een neusspray voor. Na ca. een jaar zei hij bij controle, dat de polypen geslonken waren, maar de neus van mijn zoon zat nog steeds dicht. 

Verder had Hugo heel weinig energie en was hij vaak ziek. Ik heb zelf last van allergieën en dacht dat het bij mijn zoon misschien ook met een allergie te maken kon hebben. Ik vertelde dit aan mijn vriendin Claudia en zij vertelde mij over NAET. Zij ging mijn zoon behandelen en na een paar keer was de neus vrij! Hij heeft veel meer energie, zelfs zijn meester viel het op, dat hij veel aktiever  was in de les en niet meer zo vaak ziek is. 

Prikkelbaar Darm Syndroom

Ik ben een vrouw van 25. Sinds april 2009 tot enkele maanden geleden, had ik bijna constant pijn in de buik, verstopping en diarree. De pijn was ondraaglijk. Op een gegeven ogenblik kon ik niet meer lopen van de pijn. Ik liep letterlijk en figuurlijk op mijn tenen van de pijn en kon toen dus ook niet werken. Het eten van kip, varkensvlees, witmeel produkten, specerijen, zuivelprodukten en koolzuurhoudende drankjes verergeren de pijn. Tijdens de menstruatie-periode was het nog erger.

Ik heb diverse onderzoeken gehad. De huisarts heeft me doorgestuurd naar het ziekenhuis naar verschillende afdelingen waaronder een MDL-arts (Maag-Darm-Lever-arts) en de afdeling geneacologie, maar ook daar konden zij haar niet helpen. Er werd de diagnose PDS (prikkelbaar darm syndroom) gesteld en met de mededeling: "leer er maar mee leven" ging ik weer naar huis. Oh ja, Movicolon kreeg ik als medicijn, maar dat medicijn hielp mij niets.

Ik ben in totaal 20 keer behandeld en ben nu nagenoeg volledig klachtenvrij. Geen buikpijn, normale ontlasting en alles kunnen eten en drinken. Alleen bij stress krijg ik nog wel eens last van buikpijn.

Mensen met Prikkelbare Darm Syndroom staan in het reguliere circuit vaak met de rug tegen de muur. Echte medicijnen tegen spastische darmen zijn er niet, hooguit laxeermiddelen tegen de verstopping. Mijn verhaal toont voor mij aan dat wanneer de artsen zeggen "leer er maar mee leven", je hier niet bij neer hoeft te leggen.
Mijn ervaring deel ik graag met de mensen die nu tobben met buikpijn: ik wens jullie veel kracht, wijsheid en beterschap.

Sanne

Kattenallergie

Sinds kort heb ik een heel klein lief poesje. Maar op een gegeven moment kreeg ik last van jeuk aan mijn ogen en was ik soms licht benauwd. Ik dacht: 'oh jee, ik ben allergisch voor katten'. Maar ik wil dat kleine poesje toch graag houden. Via een bloedtest bij de huisarts werd kattenallergie vastgesteld. Via internet kwam ik NAET tegen en dacht: dat ga ik proberen. Ik ben behandeld voor dieren, katten, mijn eigen poes en stof. En het heeft geholpen! Mijn allergische reacties zijn nu een stuk minder. Gelukkig kan ik nu mijn poesje houden.

Merel Rolink (22) uit Haarlem


Een nieuwe start voor baby Josephine

Josephine is een baby van 7 weken oud. De eerste 4 weken van haar leventje had zij veel last van reflux en darmkrampen. Zij huilde heel erg veel, was ontroostbaar en zat niet lakker in haar vel. Haar moeder werd hierdoor heel erg onrustig en onzeker, het was een stressvolle situatie voor de hele familie.

Josephine werd toen 1 week in het ziekenhuis opgenomen om iedereen wat rust te geven. Hierdoor verminderde de reflux en kon de moeder op adem komen.

Hiernaar ging het wel beter, maar Josephine bleef onrustig en zat niet lekker in haar vel. Haar moeder gaf aan dat zij zelf een controlfreak is en er moeite mee had hoe de bevalling, geplande keizersnee werd spontane keizersnee, uiteindelijk gegaan is.

Deze start van Josephine's leven was dus voor allebei onrustig en daar hadden zij beiden last van.

Voor dat Josephine behandeld werd kreeg de moeder een balans om beter geaard te zijn (beter in haar eigen centrum te kunnen staan, “met beide benen op de grond”).

Vervolgens werd Josephine gebalanceerd, eerst haar Aura en dan haar energiesysteem op een diepe laag om de energie, die door de “valse” start geblokkeerd geraakt is, opnieuw te laten stromen.

Daarna werd de moeder nog een keer gebalanceerd om de stress op controle los te kunnen laten.

Na 10 dagen belde de moeder op om de vervolg afspraak af te bellen. Het gaat steeds beter met hun allebei. Josephine is veel rustiger en zij genieten nu beiden van deze nieuwe start en een 2de kraamtijd.

Bei baby's en kleine kinderen is het vaak nodig om ook de moeder of vader te balanceren. De kinderen zijn nog heel sterk met het energieveld van de ouders verbonden en worden hierdoor dus ook sterk beïnvloed.

Josephine en haar moeder zijn 1 keer gebalanceerd met technieken uit de ESPAVO.

 

Overgangsklachten – Opvliegers

De meerderheid van alle vrouwen krijgt op gegeven moment hiermee te maken. Zo ook Hélène, 45 jaar.

Tientallen keren per dag: vestje uit – vestje aan, hevig transpireren, het zweet loopt langs je rug. En 's nachts is het vaak nog erger, dekbed af en even later weer terug, hierdoor constant wakker en geen goede nachtrust.

Na de 1ste balans met technieken uit de NAET en de ESPAVO bleven de opvliegers 3 maanden weg. Na de 2de balans was Hélène weer 3 maanden klachtenvrij. Toen de opvliegers langzaam weer terugkwamen belde zij voor een volgende balans. Hierna was zij 6 maanden zo goed als klachtenvrij.

In de fase van de overgang vindt een verandering van de hormoon huishouding plaats. Hierdoor kunnen bijv. de temperatuur aansturing van het organisme van slag raken. Door technieken uit de Kinesiologie, zoals NAET en ESPAVO, kunnen hormonen weer in balans gebracht worden. Verder kunnen “triggers” (zoals voeding of emoties), die voor verstoringen in de aansturing zorgen, opgespoord worden. Deze worden dan in balans gebracht met het hele systeem zodat zij geen “trigger functie”meer hebben.

Technieken uit de Kinesiologie kunnen een ondersteunende functie hebben in de fase van de overgang door klachten te verminderen of helemaal te laten verdwijnen.

 

Allergie op leer

Tijdens de laatste 5 jaar heb ik een allergie op leer ontwikkeld. Ik merkte dat ik zomers, als ik met blote voeten in mijn leren schoenen of slippers liep, jeuk en uitslag in de vorm van pukkeltjes op de bovenkant van mijn voeten kreeg. Met de tijd kreeg ik ook last als ik leren schoenen met sokken aan droeg. En als het warm was en mijn voeten transpireerden waren de klachten nog erger.

Via het internet kwam ik op NAET. Ik nam contact op met Claudia Lanting-Lehn om meer te horen over deze therapie en de mogelijkheden i.v.m. mijn leer allergie.

Ik was blij te horen dat het met NAET en andere kinesiologische technieken mogelijk was om van mijn allergie af te komen.

Ik ben gebalanceerd voor verschillende mineralen, lichaamseigen stoffen ( zoals hormonen) en verschillende soorten leer, vaak in combinatie met emoties.

Na 7 behandelingen mocht ik leren schoenen dragen om te kijken of er nog een reactie was.

Die was er niet!

Na de 8ste behandeling heb ik 4 weken lang zo veel mogelijk leren schoenen gedragen. Een keer voelde ik onderhuidse jeuk op mijn voeten en kreeg ik een klein beetje uitslag in mijn knieholtes.

Dat verdween snel vanzelf en sindsdien heb ik geen reactie meer op leer gehad.


Conny


Contactallergie voor conserveermiddelen

Op 5 augustus 2011, op de dag dat ik 43 werd, stond opeens “de hamer “voor mijn deur. Ik zat tegen een burn-out aan, dat wist ik, maar dat mijn lichaam zo heftig kom reageren had ik nooit verwacht.

Met handen als klompen en een opgezwollen gezicht ging ik naar de eerste hulp. Zij dachten aan een virus infectie en ik kreeg antibiotica. De huisarts verwees me daarna door naar de dermatologie. Ik had een zeer ernstige contactallergie die brandwonden op mijn lichaam en handen veroorzaakte. Ik zag eruit als een melaatse. 14 artsen hebben me aanschouwd en wisten niet hoe ze het konden onderdrukken. Ik werkte 22 jaar in de confectie en er werd gelijk gedacht dat het waarschijnlijk daar mee te maken had. Ze konden de allergie testen een half jaar niet uitvoeren omdat eerst mijn huid en mijn handen onder controle moesten komen. Na de allergietesten kwamen er reacties uit van chemicaliën in bepaalde verfstoffen en die in de apret in kleding worden gebruikt als conserveermiddel.

Naast de medische behandeling met zware prednison kuren en morfine tegen de pijn, ben ik verder gaan zoeken in het alternatieve circuit. Zo kwam ik via een vriendin bij de NAET behandeling en vond ik Claudia Lanting- Lehn in Haarlem.

Tijdens de sessies met Claudia werd het mij duidelijk dat deze reactie van mijn lichaam veel dieper in mij zat en dat weggestopte ervaringen en herinneringen uit mijn verleden me er uiteindelijk toe hebben om de overkill naar buiten te laten komen. Claudia laat met haar ervaring vanuit de Kinesiologie en Naet therapie je lichaam antwoorden geven waarom je lichaam protesteert.

Je verleden, je heden en je toekomst zit als een computer geprogrammeerd in je hersenen en soms slaan de stoppen door en staan er wat knoppen uit. Claudia resette mijn computer.

Ik was een workaholic in mijn werk en cijferde mezelf weg en ging maar door totdat mijn lichaam aangaf dat het nu klaar was.

In mei 2013 ben ik uiteindelijk in de VUMC in Amsterdam op de allergologie afdeling behandeld, daar ben ik verder doorgetest. Ik weet nu waar ik op reageer, het zijn de isothiazolinonen of te wel de conserveermiddelen in shampoo, zepen, crèmes make-up, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, natte verven en nieuwe kleding die nat afgeeft.

Ik moet opletten maar ik kan erop anticiperen. Met Neutral wasmiddelen en gewone groene zeep red ik het al. En de HEMA heeft een natural lijn van crèmes en shampoo die ik verdraag.


Na vier keer volledig te zijn afgekeurd en met het feit dat ik nooit meer in de confectie zou kunnen werken ben ik op 5 augustus 2013 goedgekeurd. Ik heb weer een baan gevonden in mijn oude vak bij een heel goed en leuk bedrijf. Mijn huid is mooi en ik heb twee nieuwe handen gekregen en mijn nagels zijn weer terug.

Claudia heeft mij met haar behandeling inzicht gegeven dat ik niet wederom in dezelfde valkuilen ga vallen wat bij mij de extreme allergie uitbraak veroorzaakte en dat ik nu luister naar mijn lichaam. Ik wil haar bedanken hiervoor en wens haar veel succes toe met haar praktijk.

Mandy -Joan , Santpoort- Noord

6 december 2013


Toevoeging van Claudia:

Isothiazolinonen en aanverwandte stoffen zijn breed in producten verwerkt en daardoor niet zo makkelijk volledig te balanceren. De behandeling gaat hierdoor lang duren. Het verhaal van Mandy-Joan laat zien dat je minder of geen last meer hoeft te hebben van allergenen en het normale leven weer op kan pakken, ook zijn nog niet alle allergenen behandeld.


Waterwratjes en eczeem

De laatste 2 jaar heeft G, een meisje van 7, veel last van waterwratjes. Als klein kind had zij al eczeem op wisselende plekken, dit eczeem is nu ook vaak aanwezig, met name rond de waterwratjes. Verder klaagt zij regelmatig over buikpijn, is zij vaak verkouden en gevoelig voor mondzweertjes.

Doordat G. in stuitligging lag werd zij met een keizersnee gehaald en was het nodig een tijd een spreidbroekje te dragen.

Deze “traumatische “ervaringen aan het begin van haar leven geven een verstoring van een aantal energiebanen in haar lichaam. Verder komen er in de familie al allergieën voor, zodat zij hier een erfelijke belasting heeft.

Een gezonde darmflora is onmisbaar voor een sterk immuunsysteem. Door de keizersnee en een korte periode van borstvoeding heeft G. geen sterke darmflora opgebouwd. Dit uit zich in verteringsproblemen, huidproblemen en ontstekingen van het mondslijmvlies. ( Daar begint immers de vertering al).

De behandeling van G. richt zich op het balanceren van het geboortetrauma en voedingsstoffen zoals melk, eiwitten, vetzuren en aminozuren.

Na de eerste behandelingen heeft G. reacties zoals een koortslip, steenpuist of verergeren van het eczeem. Dit is te verklaren met het feit dat het lichaam zelf aan de slag gaat om afvalstoffen op te ruimen en naar buiten te werken. Daarna worden de waterwratten en het eczeem minder en verdwijnen ten slotte helemaal. De buikklachten zij zo goed als over en G. is veel minder verkouden of snotterig.

Behandelingen met kinesiologische technieken zijn volkomen pijnloos en niet belastend en zodoende erg geschikt voor kinderen. Het immuunsysteem en energetische systeem van kinderen is goed op te bouwen en te balanceren omdat kinderen hiervoor heel erg open staan.